Tarinani

Villin ja tapahtumarikkaan nuoruuden ja aikuisuuden jälkeen sieluni on rauhoittunut viettämään tasapainoisempaa elämää keskittyen maalaamiseen ja arjen askareihin.
Lapsuus ja nuoruusvuodet vietin Espoossa. Mieleenpainuvimmat muistot koin joka kesäisillä purjehdusreissuilla, joista minulle jäi loputon syvä rakkaus luontoon ja mereen.
Matkan varrella olen saanut neljä ihastuttavaa lasta, joista kolme on jo aikuisia. Tämän iltatähden kanssa uppoudumme yhdessä välillä tutkimaan luontoa, katselemaan televisiosta, toisinaan leipomaan ja tietysti maalaamaan.
Elämän aikana olen asunut eri kaupungeissa pääkaupunkiseudulla, Turun seudulla ja saaristossa. Nyt olen asettunut asumaan Nurmijärven Perttulaan, jossa minulla on pihalla oma työtila Ateljè Oceanborn Art. Kotona minun elämääni kuuluu mies, lapsi ja kaksi maatiaiskissaa. Syksyllä 2020 menehtyneen iloisen, valkoisen, pikku pörriäisen tilalle saimme kesälle 2022 uuden ihastuttavan Australianpaimenkoira Rambon ilahduttamaan elämäämme.

Maalaan rakkaudesta luontoon, sen eri ilmiöihin ja eritoten väreihin. Lapsuudessa koetut sykähdyttävät hetket Itämeren aalloissa ovat piirtyneet alitajuntaani jättäen sieluuni vahvat muistijäljet, jotka välillä tunkevat läpi maalauksiini.
Maalatessa tutkin luonnon kiertokulkua ja ihmistä sen osana. Viime aikoina olen maalauksissani käsitellyt pölyttäjiä. Käytän maalauksissa uusiomateriaaleja ja maalaan pääasiallisesti akryyli-, öljy- ja mehiläisvahaväreillä. Abstraktin maalaustyylin rinnalla olen alkanut käyttämään esittävämpää maalaustapaa. 

Intohimoni väreihin sai minut hakeutumaan taidealalle.
Valmistuin Lahden muotoiluinstituutista sisustusarkkitehdiksi keväällä 1997. Jatkoin opiskeluja samassa oppilaitoksessa suorittaen taiteen perusopettajan pedagogiset erikoistumisopinnot. Toimin suunnittelijana omalla toiminimellä tehden kokonaisvaltaista sisustussuunnittelua lähinnä yksityisille ihmisille.
Vuodesta 2012 lähtien pakottava väreillä ilmaisun tarpeeni sai minut siirtymään kokonaan maalaamisen pariin. Pedantin ja tarkan taidekoulutuksen jälkeen kaipasin luovempaa ja vapaampaa ilmaisutapaa ja hakeuduin Vedic Art maalauskurssille. Tämän kautta maalaamisen ilmaisuni kasvoi exponetialisesti ja ymmärsin paremmin ympäröivää maailmaa. Halusin, että kaikki maalaamisesta kiinnostuneet pääsevät kokemaan sielun syvyyksistä maalaamisen riemun ja kouluttauduin Vedic Art- ohjaajaksi.

Valmistuin keväällä 2021 LAB- ammattikorkeakoulusta  Kuvataiteilijaksi (ylempi AMK- Master´s Degree in Fine Arts (UAS).

Samana vuona kouluttauduin myös vauvojen värikylpyohjaajaksi.

Maalaamisen lisäksi olen vahvasti mukana taideyhdistystoiminnassa. Vuosina 2016-2019 luotsasin Nurmijärven Taideyhdistystä uusille urille ja vuonna 2018 aloitin työskentelyn Uudenmaan Kuvataidejärjestöjen (UKJ ry) puheenjohtajana sekä otin vastaan Taidekiepin toiminnanjohtajan tehtävät.
Toimin Nurmijärven kuvataidekoulussa taideopettajana. Pidän maalauskursseja Nurmijärven opistolla, Ateljè Oceanborn Artissa, sekä sovittaessa eri puolilla Suomea.

Tunnustusta

Vuonna 2019 Nurmijärven kunnan hyvinvointilautakunta myönsi minulle tunnustuspalkinnon toimistani Nurmijärven kulttuurin hyväksi.

Olen pitänyt yksityisnäyttelyitä pääkaupunkiseudulla ja osallistunut lukuisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin.

Katso teosmaalaukseni musiikkivideolla

Ansioluettelo

Kirjallinen raportti YAMK:
Välähdyksiä kuolemanjälkeisessä elämässä

Scroll to Top